2009. április 17., péntek

SÜTI SOKK


Olvastam egy cikket:

"Ki fizetne közel ötvenezer forintnak megfelelő összeget egy szelet tortáért, amely ráadásul a legkevésbé sem friss, hiszen már 138 éves? Viszont egy királyi esküvőről származik, 1871-ben Viktória angol királynő lányának, Lujza hercegnőnek az esküvőjén tálalták fel.

A csütörtökön kalapács alá került tortaszelet minden bizonnyal az utolsó "túlélője" Viktória királynő negyedik leánya, Lujza hercegnő Lorne márkijával kötött esküvői fogadásának. A birminghami Antiques for Everyone által eladásra kínált sütemény egy bizonyos John Shepherd tulajdona, aki egy kenti nemesi család leszármazottjától tett szert a cukrászati kincsre. A pergamennel védett, szokatlan történelmi tárgy mindössze 2,5 centis darab a Lujza hercegnő esküvői fogadásán felszolgált 1,5 méteres tortából, amelynek teljes súlya 102 kilót nyomott. A tortacsoda elkészítése három hónapot vett igénybe."

Nos az én sütieimből nem marad az utókornak semmi!!!!!!!Azt ugyanis nem tudom, hogyan lehetne tartósítani mondjuk egy szelet kuglófkát????

Nincsenek megjegyzések: