2009. szeptember 26., szombat

VIRÁGOM-VIRÁGOM

Vasárnap Snoopyékkal virágkiállításra indultunk.A meghirdetetés nagyon izgalmas dolgot ígért, 63 ezer négyzetméteren virágok trallalal!!!
Nos valahogy odakecmeregtünk a szigetszentmiklósi Flóra nagybani virágpiacra.Kiírás nuku, táblák erre-arra.Végre láttunk két méhecskét, aki nagyban integetett, hogy merre kell leparkolni.Nos ez már nem tetszett, mert a puszta közepén volt a parkoló.Elég furcsa hogy a szántóföld típusú parkoló -pálya hogy jött be a képbe!Mindegy leraktuk a kocsit a tűző napra, és megtettük a kb.100 méteres távot, a szántóföldön és betonon keresztül a bejárathoz.A kiállítóknak és virágos-vásárlóknak normális parkolójuk volt, de végül is nem sajnáltuk tőlük.
Befizettük a fejpénzt, amit kicsit soknak tartottunk (1250.-/koponya),a végén már meg is bántam!Kaptunk a kézfjünkre pecsétet!HOHU felirattal; Hortus Hungaricus!
Szóval a 63.000 négyzetméter úgy nézett ki, hogy volt 2 csarnok.Csarnokocska, bennük kertészeteknek való kiállítókkal.Maci ki is szúrt nekem egy piros traktort!Én lehetnék a kisvakond piros traktorral!Ha szerettem volna,lett volna hozzá kertésznadrág is!
Találtunk még műtrágyát, műanyag öntözőkannát, locsolócsöveket, kapálógépeket , fagylaltot, kötöződrótot, zöldségfát,lépegető ekszkavátort,humuszt, mamuszt,illóolajat (ami jó 8000.-ért).
Muskátlik, ciklámenek, kardvirágok, rózsák, lóherék, fenetudja milyen gazok töméntelen mennyiségben! Meg rettentő tömeg!!!! A kifelé áramló férjek kezében elefántfű-szerű gazok és 20 cm nagyságú zöldek voltak, nylonzacsikban.Rémületes fejükön látszott, hogy már menekülnének.
Kivánszorogtunk a csarnokból, és megnéztük a legjobb részt a "kapsz 10 négyzetmétert, varázsolj belőle kertet"! Na itt voltak zseniális ötletek, igaz pénz is kell hozzá a kertépítő-mestereken kívül!Ez a rész a fedetlen parkoló részen volt, így a napszúrás kerülgetett mindenkit!Viszatotyogtunk a csarnokba és mégegyszer utoljára végigmásztunk egy kis részt belőle! Gyanítom ide az életben nemjövünk vissza! Snoopyval megbeszéltük, hogy majd a Kertészeti Egyetemen lévő virágkiállításra megyünk inkább!
Korgó pocival lekalandoztunk a Karámhoz, halazni! Itt legalább nem csalódtunk! Megint friss, finom hal volt!Tavasszal visszatérünk!

Nincsenek megjegyzések: