2009. október 27., kedd

LECSÓÓÓÓÓÓ
A cím és a blog-kép jelen esetben nem a kajára értendő: a nagysikerű L'ecsó /Ratatouille/ című rajzfilmre történő utalás!
Ugyanis kedves Olvasók, nem egerünk van már, hanem vándorpatkányunk!!!
Mauziék elköltöztek az örök vadászmezőkre,legalábbis úgy néz ki! /gyorsan kopogjuk le: 3* kop!/

Szegény kis sajtzabálók vagy éhenhaltak a műanyagdobozba zárt kaják miatt, vagy infarktust kaptak mérgükben, mert Bábolna Bio méreg volt a kajájukban!




No de az Élet szép, és a lemezgyárat nem hívtam!
Helyette egy vándorpatkányka adott randevút az "idős Hölgynek" /Anyunak/ egy verőfényes vasárnap délelőtt, a garderób szobában! Mit mondjak nem túl romantikus: Anyu teregetett némán a fürdőszobában, szemüveg nélkül persze. Miután nem lát túl jól, azt gondolta egy darab szürke pacsmag leesett a földre /mondjuk egy fél pár zokedli/ és lehajolt érte.De szerencsére működött a sokadik érzéke és észrevette, hogy a pacsmag egy kis élőlény!!!Aki nem akart mozdulni!Mama szegény azt hitte, a kis pacsmag eltávozott az élők sorából... átlépett felette többször is, majd kiment a konyhába főzni.

És akkor egyszer csak ahogy főzicskél, háttal az előszobának, érzi hogy valaki bámulja Őt!

Megfordul és ott ül a patkányka a szőnyegen!Ment Mama után, tanulni főzni???


Persze a frász kerülgeti ilyen esetben az embert; a patkányt nem annyira! Berohant a műhelybe a kis pacsmag, majd nyoma veszett!
Ma délelőtt kihívta a ház a Bábolnai Rágcsálóírtó Rettentő nagy Zéertét!Szóval hoztak rózsaszínű mérget megint, körbedobálták a lakást vele. Az udvaron is megkezdődött a hajsza, az avar alatt sok kis jóhiszemű-jogcím-nélküli-lakó van. Őket kell kilakoltatni!


Három kis komment kívánkozik ide:

1.székes Fővárosunkban a metró-munkálatok miatt előkerültek a mélyből a patkányok, városszerte. Különösen örülök, hogy a Kálvin tér közelében egyre többen vannak, mert felszállnak a metróra és a Deák térnél leszállnak...

2.Maci néninél is volt nemrégiben patkányka: ott legalább nem ment be a lakásba, hanem a gangon üldögélt az egyik virágcserépben.

3.Kőszegen a belvárosi zöldségesnél, fényes nappal a járókelők örömére szaladgált egy szépen fejlett patkány. A zöldséges hölgy nem örült annyira, bezárkózott a kis pavilonjába és onnan kukucskált kifelé.Patkány barátunk szerzett egy gesztenyét magának és eltűnt a zöldséges rekeszek alatt.

Nincsenek megjegyzések: