2009. október 30., péntek

KŐSZEGI KÁRTYA QUARTET V.

Szombaton ki-rándultunk a kőszegi piacra, babot venni. Nem röhög a kedves Olvasó, bab Pesten is kapható tudom. De nyáron egy idős bácsitól vettünk 2 csomag babot és azt sírtam vissza.
Most is ott volt a bácsi a babajival.Nos drágáim,most 3 csomaggal vettünk , és majd azt jól megfőzzük itthon.
Hihetetelen nagyságú babok, megfőve kb.4-5 cm-esre duzzadnak meg.Nyami!!!
Pocsék időnk volt, így azt találták ki a fiúk, hogy inkább autózzunk át a szomszédos Ausztriába és ott nézelődjünk, majd onnan irány Sopron. Így is tettünk.
Azért útközben még világosban sikerült a templomot és az oroszlános kutat lefotóznunk, osztrák útunk előtt.

Nagyon tetszik a felirat rajta: " Ne menjen le a Nap a Te haragoddal!"




Jézus szíve plébánia templom világosban /impozáns építmény/



Esti bárányfelhőkkel az égen




Ober-Pullendorfban /Felső-pulyafalva/ nagyon szeles, csöpögő-esős időnk volt; zárás előtt értünk be a városba.Nem a várost zárták, hanem a boltokat.Még beugrottunk ide-oda,de ennyi.
Autóba vissza, irány Sopron. Honi városunkban is pocsék idő fogadot,ebédeltünk Nagyi palacsintázójában, majd gyors városnézés következett , a jeges szélben.


Snoopy a Szent Háromság szobor előtt
/A Fő tér közepén álló Szent Háromság szobor a magyarországi barokk szobrászat egyik legértékesebb alkotása. A fogadalmi szobrot a 18. század végén fellépett pestisjárvány idején emelték./




A Storno-ház sarka a Városházával, háttérben a Tűztorony kis darabja




A Petőfi Színház






Gambrinus-ház /Ezt az épületet tartják Sopron legrégebbi városházának. Az erkély mögötti szobában jegyezte le Gugelweit János, városi jegyző a Soproni virágéneket, amely a magyar nyelvű világi költészet legrégibb példája./


Nincsenek megjegyzések: