2009. november 9., hétfő

INDIÁN-GRILL-PIPI




Melyik az az állat amelyik a halála után forog? A grillcsirke!


Nos drágáim a mindent-tudó sütőm hajlandó a grillnyársra felszúrt pipit körbe-körbe forgatni. Így lát világot szegény...

Szóval múlt pénteken eltrappancsoltam kedvenc hentesemhez, a Hajós utcába.Pálinkás úr most is mint mindig kedvesen mosolygott és a csirke mellé ajánlotta még kolbászát. Ezt egyszer előadtam Freudi elszólással: "Jó napot kívánok! Pálinkás úr kolbászából kérek!"Persze nagy röhögés lett belőle.


Nos vasárnap délelőtt Maci hathatós segítségével felnyársaltuk a csirkét, amelyet előtte befűszereztem Kentucky-csirkeszárny című fűszersó és olaj egyvelegével! A combok végét összekötöttük, mert le akart a nyársról mászni!A szárnyai így is önálló életre keltek, forogtak ide-oda!
A bemelegített sütőbe helyeztük a nyársat és a zárt ajtón át tátott szájjal bámultuk. Ez eltartott egy kis ideig,aztán magára hagytuk a pipit a szoláriumban, had barnuljon. Kicsit később furcsa szagok kezdtek a lakásban terjengeni, és a konyha felé közeledve gyanús füstjeleket észleltünk!Indiánok a konyhában???

Persze a fűszeres olaj kezdett égni és füstölni; na ez ment kb.80 percen át. Néha kimentünk a sütőajtót kinyitni és a füstöt kilegyezni a konyhából, egy konyharuha segítségével. Ömlött a könny a szememből, sírattam a pipit!
Mire végetért a sütés, füsttel tartósítottak lettünk, így még 100 évig nem romlunk meg!
A pipit lebányásztuk a nyársról, majd kollektíven szépen belakmároztunk belőle!
Igen ám, de a java még hátra volt: a sütő minden porcikájában állt a fűszeres csirke-olaj!Mintegy másfélórai súrolás után a sütő kezdte visszanyerni a régi fényét.
A végső konklúzióm az lett, hogy olcsóbb ha az ember lánya /és fia/ elvándorol a boltba és megveszi a kész grillcsirkét!!

Nincsenek megjegyzések: