2009. november 1., vasárnap

KŐSZEGI KÁRTYA QUARTET VI.


Vasárnap verőfényes nap volt, nem úgy mint előtte való szombatunkon. Ellátogattunk a Jurisics Várhoz, a vásárba. Vasárnap vásárnap.
Régen Orsolya napkor hajtották be az állatokat a rideg állattartásból, akkor döcögtek be a legelőről. Ezt hivatott a vásár emlékezni.
Szóval a Várhoz vezető úton fényképészkedtünk kicsit. Itt kell megemlítenem a kedves Olvasóknak, hogy sok kép Snoopytól származik, így a szerzői-jogvédelem miatt nekem még nagyon sok koalás kekszet kell sütnöm!

A kőszegi Városháza


A Városháza melletti szép épületVároskút


Apotéka az Arany Egyszarvúhoz /Patika Múzeum/ és a templom oldala


Sikeresen elértünk az úticélhoz, a Várhoz, ahol rögtön hódolóra is akadtam
Ezért Macit kalodába zártuk és a mögöte látható felirathoz hűen neki indultunk felfedezni a vásárt és a kaja-lelőhelyeket /na jó Macit is magunkkal vitük, kaloda nélkül/
Nem voltunk egyedül, más is kutatott a Várárokban
Lovagi cím elnyeréséhez feltétlenül tudni kell ugyebár íjászkodni! Nos az én Medvém bebizonyította, hogy milyen lovagi-vér csörgedezik az ereiben, és íjat ragadott.
Snoopy fűzött engem, hogy Tell Vilmosnéként álljak ki egy almával a fejemen, de valahogy nem mertem.


Ezen a képen látszik a Várfalon már lenyilazta a látogatókat Maci, már csak 3 ember maradt....

A nagy ijedtségre való tekintettel jól beebédeltünk, mjd sikerült egy pár kürtős kalácsot is befalnunk és útra keltünk hazafelé.
Igaz előtte még bekandikáltam a Főnix Házba, a Szamos Marcpánmúzeumba, Anyunak egy kis nyalánkságért. A fotók a következő bejegyzésben lesznek!!!

Nincsenek megjegyzések: