2010. szeptember 17., péntek

PISZTRÁNG NÉGYES

Hegyi hal /így úszik a hegy a hal hátán?/
Múlt vasárnap nyárbúcsúztatás gyanánt ki-rándultunk Dunabogdányba , pisztrángot enni.Ajánlották ismerősök, hogy milyen finom és hogy ők Dunaharasztiból oda szoktak motorozni /miért nem hajóznak inkább?/. Csak azért hogy halat egyenek?Na azért inkább érdemesebb a Karámba menni!
De a kiváncsiságunk és a hasunk odahajtott! Pocsék időjárás után a vasárnap ígérkezett az egyetlen szép napnak! Snoopy megígérte hogy sütni fog a nap /meg a vendéglős is, halat! /!
Reggel verőfényes kávézás után útra kelt a "pisztráng-négyes" .Szépen odakocsikáztunk, majd elfoglaltuk az egy szem napsütötte asztalt és rendeltünk : Maci kakukkfüves halat kért fűszeres sült krumplival, mi maradékok szezámmagban sült halacskát igényeltünk, salátával.Láttuk a többi asztalhoz kivontatott adagot, szép nagy volt!
Na kiúsztak a mi halaink is:

Maci hala

Az én kis halacskám

Snoopy horgászik

Laci a hal fotós


Nos nem mondhatom, hogy rossz volt, de! És sajnos itt van a de: a bőre nem volt különösebben ropogósra sütve, lévén nem használnak lisztet a szezámmag alá,a húsa relatíve omlós volt, a szálkák sajnos darabokban jöttek ki, az egykilónyi salátán egy liter mustáros trutyi úszott.Egyedül a sült krumpli volt jó,na de nem az a hely specialitása.
Szóval egyszer megettük, de a következő pisztráng Lillafüreden  /cs/úszik le a hasamba!
Az én kis Medvém biztos ami sicher alapon, nehogy a szálka ne menjen le a torkán, evett egy kis kenyeret is a hal mellé.Hogy jobban /cs/ússzon:
tudományos halevés, szemüvegben

Nincsenek megjegyzések: