2010. november 24., szerda

ÁLMODOZÁSOK SORA

Álmodozom a régi időkről, amikor Németországban jártam. Valami furcsa dolog ez, mintha az előző életemben éltem volna ott!15 éve jártam ott utoljára, ez nagyon távolinak tűnik már, sajnos...
Visszahúz a szívem, így remélem nemsokára talán megint megcsodálhatom a kedvenc kisvárosomat, Rothenburgot!
Addig persze hogy értsétek miről is van szó, a Karácsonyról!(Na itt Bridzsitta ki fog borulni!Hihihi!)
Szóval Rothenburg ob der Tauber a városka becsültese neve.
Bajorország szívében található, a Világörökség szigorúan védett városkája 1000 éves és összefüggő falának 33 bástyájával a középkor egy meseszép kis darabját óvja. Igazi turisztikai látványosság, szűk sikátoraival, fagerendás, színes házaival. Városfala a XIII.századból való, nagy élmény végigsétálni rajta!

Több templom, múzeum található a városban. Csodálatos a Piactér is, ennek is külön története van! Bármely órában jár arra az ember mindíg tele van túristával, de ez érthető! Érdemes elsétálni a várkertbe, itt gyönyörű kilátás tárul elénk a Tauber folyóra és a völgyre!Lent a folyó mellett is sok a látnivaló, csodálatos sétát tehetünk a "Romantikus"utcán, több kis fogadó várja a kirándulókat helyi ételekkel, italokkal.




Itt található nevezetességek Käthe Wohlfahrt híres karácsonyi boltja és múzeuma ami egyszerűen lenyűgöző, a Teddy Land és a "Gomba"-bolt!
A város a mai napig megőrizte középkori stílusát. Évente többször rendeznek lovagi játékokat, bemutatókat. Szinte minden napra vannak programok. Nagyon híres a Schäffer-tánc! Pünkösdkor az egész város apraja-nagyja magára ölti középkori ruháját, három napig sátrakban élnek, tűzön sütnek, főznek!
Ha valamelyikőtök szeretne odalátogatni, akkor megszervezheti az alábbi oldalról pl.:
http://www.iranynemetorszag.com/index.php?option=com_content&view=article&catid=233&id=252&Itemid=138

Szóval a nagy vonzerő, Käthe Wohlfahrt egész évben karácsonyi boltja!Valamint a karácsonyi múzeum, a Mikulás piros kisbusza! Teszek ide pár képet, ízelítőként:

ez a hófehér fa bent található a "boltban", ami Karácsony-Falu névre hallgat


a kis piros Mikulás-busz, a Karácsony-Falu előtt


a 2010-es német vásárok térképe, ahol kiállít Käthe Wohlfahrt




Nincsenek megjegyzések: