2010. november 22., hétfő

VÖRÖSMARTY TÉRI ADVENT



Karácsonyi lázban égek én /még jó hogy nem 38 fokosban!/ így a Gyémánt-kiállítás után a Vörösmarty tér felé vettük az útirányt! Évek óta lelátogatunk oda, így mindent jól ismerünk már.Ugyanis rájöttünk, hogy kihalásos alapon megy a dolog. Előre lefoglalják a következő évre is a kis faházakat.
Van ahol egy cég lakozik, de vannak "társbérletek" is!Ott ketten hárman bérlik a házikót!Irtó drága bérleti díjak lehetnek, egy hónapra több százezer forint!
Szóval mindenki ugyanazon a helyen tanyázik évek óta; nagy újdonság nincs!
De azért érdemes odalátogatni, mert van a helynek egyfajta "feelingje"!!Most ugyan nincs még igazi hideg és hó, de azért kis karácsonyi hangulat lengi be a teret!Nem volt időm fotózni, így azért majd viszatérünk valamikor; úgyis lesz program, mert december 1-24. között minden nap harangjátékkal és ünnepi fúvosokkal kísért ablaknyitás veszi kezdetét 17 órakor, a Gerbeaud Ház ablakaiban ilyenkor látható az adventi kalendárium egy-egy kortárs festménye.
Képzeljétek, felleltünk a vicc kedvéért piros szőrmés motoros sapkát,pomponokkal, de nem mertem felpróbálni, tartva attól, hogy kedves férjem megszakad a röhögéstől.De muszáj lesz felvennem a nagy fejemre, mert a kíváncsiság hajt.
Találtunk fásokat,bőrösöket,kovácsokat,gyertyásokat,üvegeseket,papírosokat,játékkészítőket,
mézeskalácsosokat.
Természetesen a kajások aratták a legnagyobb sikert: töki pompos, töltött káposzta, csülök, csirkesült, kenyérlángos,sült kolbász,jókai bableves, kürtős kalács,puncs,forralt bor,tea.
Az árak nyugati fizetéshez igazodnak, de sajnos az itthoniak nem fogják bírni megfizetni!!!
Tudom hogy a bérleti díj írtó sok, az embereket fizetni kell, az árut be kell szerezni és persze a befektetésnek meg kell térülni.DE az átlagember nem fog sok pénzt otthagyni, ez tuti!ÉS drágáim az átlagemberből van  a több, nem a német turistából!
Igazat tenni nem tudok és nem is akarok, csak sajnálom, amikor hallom a gyerekek és a szülők párbeszédét a téren, hogy mit nem tudnak  majd megvenni.Tegnap is halllottam egy pár ilyet, fájt!
Ami tetszett, a Mikulás szobája!!!!Régebben egy kis fabódéba nyomták be szegényt, térdén a gyerekekkel.
Most a nagyszínpadon végre karácsonyi-szoba hangulatot csináltak.Ott lesz majd a kandalló előtt a nagyszakállú, talán és is sorra kerülök.Igaz utánam majd térdprotézist kell neki karácsonyra kérnie, meg egy új fotelt is talán...
Addig azonban néptánc van ott,  meg zene , meg miegymás.Ja és játszóház is van mellette, a fázó-unatkozó gyerkőcöknek!Na oda biztos nem vesznek be engem, kicsi a faház...

Nincsenek megjegyzések: