2011. augusztus 7., vasárnap

BALMÁDI 2.-Veszprém Zoo III.

Átírtam a népdalt: "Az a szép,az a szép akinek a foga szép..." ha láttatok már rémes láma fogsort kiborulnátok!
Na nekem sikerült  itt borzalmasat látnom!Próbáltam mondani: lám egy mosolyt , de nem akartak.Szégyellték!
Azért fotózkodni azt hagyták magukat, de mosolyogni azt nem akartak!





A tevéknél is valószínűleg Tesco-gazdaságos darabokról volt szó, mert az egyik leárazott tevének el volt dőlve a púpja.Aztán ment szegény vizet inni, ekkor mondtam Ferinek , na most majd biztos tele lesz a púpja!
Hát nem lett, nem állt fel neki utána sem!

Púp nuku:


Aztán elénk került az abszolút Tesco-gazdaságos , egy púpú teve,rövid lábakkal:

A szemem sarkából láttam, hogy két orrszarvú nekiiramodik és a kifutójuk felé veszi az útirányt;mögöttük ment egy állatgondozó és kiabálta hogy :"Lányok séta!"A legnagyobb élmény ezután jött, a Mama és lánya trappoltak a kifutó felé. Szép komótosan.Szemben velük a kifutó bejáratánál állt a Papa, és nem akarta beengedni a csajokat.Nem tudni miért , lehet hogy vendége volt vagy csak úgy magányra vágyott.Igaz a kifutót társbérletben használták a zebrák és zsiráfok mellett.
Egyszer csak hallom  hogy valaki a nevemen szólít: Pupi! Körülnéztem de senki ismerőst nem láttam, erre ahogy visszatekintek látom hogy az állatgondozó a kicsi orrszarvút hívogatta. Hideg-zuhanyként ért a dolog!Rólam neveztek el egy orrszarvút!Nem lehetett volna valami kecsesebb állatot elnevezni, például egy flamingót  !
Na a lányok szép komótosan mégis beindultak a karám felé.A Papát próbálták szép szóval elküldeni, majd megdobták egy kaviccsal.Hihihi!Szerintünk nem is érezte, de megijedt és arrébb állt az ajtóból.Na a Mama valahogy lassan szépen bebandukolt, háta mögött a gyerekkel!
A kicsi nem akart orral bemenni, tolatott a fenekével.Nos biztos kislány, mert harmadszorra sikerült befarolnia!
Lányok a kapuban!


Tolatás radar nélkül!

Otthon, édes otthon!

A társbérlők:


Íme a nem rólam elnevezett, kecses elegáns madarak , a flamingók.Milyen lennék ilyen pipaszár lábakkal, befúródna a földbe!


Flamingó kert:

Nos kedves Olvasóm, most elárulom a nagy titkot!Igazándiból miért is mentünk az állatkertbe: az ecsetfülű malacok miatt! Tündéri kis teremtmények, rögtön jókedvű lettem!
Béla és Aranka /igazi nevet nem tudok/ igen jól érezte magát a kis dagonyázó helyükön!Ettek-ittak és engedték fotózni magukat!

Aranka pózol


Béla iszik, mint egy disznó

Az ifjú pár

No és tudjátok ki fogadta őket örökbe? Na persze egy festőművész! Vajon miért is?


Hazafelé vettük az útirányt, a mintegy 4 órás kirándulásból.Kifelé menet még a maradék kajával megetették Éváék az összes szembejövő állatkát!

Aztán persze a Blikk-riporterének pózoltak egyet:


Befelé amikor jöttünk láttunk egy barna Tesco-gazdaságos subaszőnyeget, a hegyoldalban.Az volt a maci helye!Semmi nem mozdult akkor!
Most kifelé menet felkelt  őkelme, nagy kegyesen letápászkodott a dombon, fürdeni. Óvatosan lekecmergett, majd beleplaccsant a medencéjébe, a subaszőnyeg.
Álmosan, óvatosan:

Hideg a víz:


Na jó belemegyek, had örüljenek a látogatók:


Kicsit lubickolok, hátha fotóznak is:

Az Élet fricskája, hogy amikor eljöttünk az állatkertből, Feriék még maradtak, és a vörös pandák előkerültek.
Nem ér a nevem! A fotókat majd küldi nekem! Én meg a Blikknek:)

Nincsenek megjegyzések: