2011. szeptember 5., hétfő

ÁLLNAK A DARVAK


Tudom a cím helyesen Szállnak a darvak / szovj.film 1957/ lenne, de itt most nem repül senki. Meg darukról van szó, nem is madárkákról!
Az Andrássy úti darut majd lefotózom egyszer és idebiggyesztem,de a mi darunk az szebb! Egyik napról a másikra nőtt ki a földből; biztos locsolták! 2 napig nem lehetett autókázni az utcában!GRRRR!!!!
Az épület ami elé magasodik valaha lakóházként funkcionált, majd a Budapest Bank üzemeltette, aztán a nagybecsű nyugdíj-nem-folyósító igazgatóság vagy a társadalom-biztosító székelt ott.
A történethez tartozik, hogy még lakóház korában egy szép verőfényes napon leszakadtak a függőfolyosók benne!Aznap a nyugdíjasok vagy nem locsoltak éppen vagy Red Bullt ivott minden lakó!Nem zuhant le senki, még a svájci frank sem.
A lakókat ideiglenesen = véglegesen kiköltöztették a házból. A BB a tető helyét szép üvegtetős átriummal hidalta át, a folyosókat visszafestette talán. Nem funkcionált folyosóként már.
Nos miután minden cég elhagyta a süllyedő hajót, a kedves ház szép csendben az enyészeté lett....
Egészen tavalyig, amikor is valaki megvette és beleálmodott egy luxus szállodát.Ki gondolta volna?
Elkezdődött a sitt elhordás, hosszú hónapokon át. Annyi sitt nem is lehet egy házban, szerintünk csak a 4 fal maradt meg. Közben szépen a sitt elvitele után elkezdték az építőanyagot vissza szállítmányozni. Hogy mit hordják ide oda a cuccost!




Azon filóztam a kép készítésekor, hogy milyen jó kis harangtoronyként funkcionálna, ha itt felejtenék!
A darukezelő harangozhatna, vagy akár énekelhetné is: Szól a harang bimm-bamm, ellopták a bambim!
Nem is tűnne fel, mert a Bazilikában nincs harang! Csak hangszórók, amiket én speciel röhejesnek tartok!
De ez egy másik poszt lesz majd!
Nos mostanra a daru borzolja a kedélyeimet! Magasabb a házunknál, lenéz minket! Csak ne dőljön ránk!!!Elég ha elforog felettünk, csak úgy hasítja a levegőt!
Talán a nagy bevásárlás felcipelésekor segíthetne a hetediken lakó nyugdíjasoknak! Majd beszélek a darukezelővel; csak úgy átordítok majd!


DE a legédesebb része a dolognak az, hogy a daru lábánál közvetlenül van egy helyes kis olasz pizzéria.Piros kockás abroszos asztalok, mellettük a parkoló autók és a hátteret egy Toszkán tájról festett kép adja!Na meg ugye miből van a parmezán ? Olyan poros sajt féle... Mamma Mia!
A sarkon kicsit odébb épül a Starbucks kávézó! Ott olyan porfelhő van, mint anno Csernobilnél!!!
Olyan mocsok van az építkezések miatt, hogy a kocsikkal el kellett állnunk, mert 2 cm vastagon állt a sitt rajta! Na most kérdem én, ilyen trutyiban nagyon éhesnek kell lennie az embernek, ha itt akar a szabadban enni!
És egyébként pedig az építtetők ugye  kifizetik a lakók autómosását?!

u.i.: az udvarunkban felépítettek egy a hetedik emeltnél is magasabb tehet liftet. Most azon töröm a fejem, melyik liftre vagy darura fizessek be, egy álom-utazásra?

Nincsenek megjegyzések: