2011. szeptember 24., szombat

HORTUS HUNGARICUS 1.


Becsattogtunk a SYMA csarnokba kora délután.Gazdagabbak lettünk egy pink-rózsaszín karszalaggal és néhány tapasztalattal megint. Lassan minden hétvégén begyűjtök egy újabb karszalagot, egész gyűjtemény lesz az év végére!
Igazándiból az Etyeki kezes-lábos fesztiválra indultunk, de úrrá lett rajtam az idegroham amikor megtudtuk tegnap, hogy érthető okokból kifolyólag Etyeket lezárják ilyenkor! Választhattunk hogy Kelenföldről vonatozunk, Pestről buszozunk vagy Biatorbágyon valahol ledobjuk a kocsit /a viaduktról netán/ és onnan a Matuska Szilveszter Toruristtal megyünk! Na lelki szemeim előtt megjelent a tömeg, ahogy nyomorog az aktuális sárga Volánbuszon!Jajj!
Inkább a virágok győztek, irány a csarnok! Na most mondjuk itt is őrjöngött a jó-nép, özönlöttek a virágcserepeket cigölő férjek, a fotózkodó mancikák,  a lézengő virágkedvelők. De áttörtük a tömeget és bevettük a várat!
Első lépésként belebotlottunk a bonsai-okba. Nagyon kis édesek voltak, kicsik és még kisebbek, sőt óriásiak is voltak ott. Maci profin megállapította,hogy  a2 méteres bonsai eredetileg valószínűleg 20 méteresre nőne.
Így készül a Barbie baba és Ken is vajon? Mijüket vágják vissza?




A Giga-Bonsai


Voltak mindenféle versenyek, amiknek az indulóit és persze  a győzteseket is kiállították! Párat lefotóztam, a teljesség igénye nélkül!öröm hogy "új szelek" fújnak és végre izgalmas dolgok kerülnek előtérbe, nem csak a régi klasszikus stílus!
a kedvenc almás

dugófa :)

zőcség-gyümi egyrakáson

Mendegéltünk és elénk tornyosultak irdatlan nagy méretű cserepek!A szlogen is jó volt hozzájuk: "Ültesd el magad!" A Facebookra fel lehet tölteni magunkat, ahogy ülünk a lila cserépben!
A fotózkodós cserép műanyagból volt és kisebb is volt a képen láthatóaknál, erre kedves férjem megjegyezte, hogy nekem talán a nagyobbat kellene leszedetni.Na ezek után,érthető okokból kifolyólag, nem ültettem el magam!

Voltak helyes kis kiállított életképek, persze profi virágkötők készítették, szakavatott kezekkel!!!És persze  a látogatók meg jól beültek az enteriőrökbe!No problem, csak nem kellett volna beköltözni némelyikbe életvitelszerűen! Az egyik helyről ki kellett nézni egy nőcit, mert a férje beültette és modellnek képzelte.Egy kép erejéig  rendben van, de miért kell egy fél délután mindenkinek őt is belefotózni a képbe???
Na többe elüldöztük végre!Azt nem értem, miért nincs ebben az országban kultúrája a rendezvényeken történő viselkedésnek?Miért kell belegyalogolni ha a másik fotózik? Sok víz fog lefolyni a vén Dunán, mire az én időm beköszönt!
A kép jobb oldalán lemaradt a pad, amelyen Mancika pihent, amíg el nem üldöztük!

A legtündéribb enteriőr / a Mikulás nyári szállása szerintem/

Felirat a sparhelton? Szépasszony, a la Mikulásné!

Nyári ruci, lapulevélből!

Szebbnél szebb életképek; ötletek az otthon díszítéséhez profiktól!





Amerre a szem ellátott, ömlött a virág!!Gondoltam belefekszem az egyikbe, de valószínűleg kitiltottak volna, így nyugton ábrándoztam, a virág-ágyasokról!


És itt most elértünk az én gyenge pontomhoz!A Karácsonyhoz!!!91 nap még!!!!Jobbra a Mikulás számolja nekünk!A kiállításon volt már több helyen fenyőfa és díszek ! Bridzsit ezért nem merem ilyen helyre magammal invitálni, mert ott hagy az egyik fa alatt, had játsszak a díszekkel!Nos ezek a képek miatta/neki is készültek :)
Home Fashion dekoráció, a Mammutban



QX Impex

Loidl

Nincsenek megjegyzések: