2012. szeptember 9., vasárnap

NYÚLCIPŐ ÉS NYÚLSZIGET


Fogtuk magunkat ma délelőtt és nyúlcipőt vettünk, majd szépen kirándultunk a Nyulak szigetére, azaz a Margit-szigetre!Mondta az orvos hogy mozogjak, akkor lemegy a cukrom!A földszintre!
Gyalog mentünk, gyalog jöttünk, kb.3 órát meneteltünk szépen!Nyakamban a fényképezőgép, keresztül rajtam egy kis táska, Maci pedig övtáskával és rövidnadrágban baktatott mellettem!Többen külföldi turistának néztek!!!Mi meg csak röhögtünk!
Végig húztunk az Amerikai Nagykövetség előtt, ott tilos volt fotóznom!Paranoia a négyzeten!!
Aztán az Országháznál nem szabadott bemenni a virágládák mögé, paranoia a köbön!!!
Na a Balassi Bálint utcában nem volt tilos lefotóznom ezt a hetyke kis kaktuszt, aki ott árválkodott a Virág-Neked bejáratánál!A bolt sajnos zárva volt, gyanítom kettőnkön kívül nem sokan mentek arra ma, az egész utca kihalt volt...

A szépségesen felújított és méregdrága Margit-hídon több vandálkodási nyomot is találtunk! A kőkoronáról letörték a keresztet, a lámpáról hiányzott a fém-lámpatartó és az egyik kőkoronát megkoronázták egy Dreheres dobozzal!Nem igazán értem miért jó ez, de gyanítom a doboz tartalma megtette hatását!


Ahogy elértük a híd közepét elénk tárult a talán már 20 éve otrombán álldogáló, a budai hegyet elrondító, omló-oszlófélben lévő (kiba)SZOT-szálló romja!Érthetetlen miért nem kezdenek vele valamit: ennyi erővel lehetne belőle luxus hotel vagy hajléktalan szálló is! Penetráns látkép!

A Margit-szigetén utoljára 20 éve voltam Macival, így kitört belőlünk a röhögés, nosztalgiáztunk!
A zenélő szökőkút még ontja a vizet magából, csak a zene valahogy mintha megkopott volna kicsit!
Azt egyenesen nem értettük, hogyha a Duna közepén lévő szigeten a szökőkútban cirkulálhat a víz, akkor a szerencsétlen növényeket, a több száz éves fákat miért nem lehet locsolni???
A követ locsoljuk:

A fákat nem locsolhatjuk:
A virágágyások és csodás dísznövények még kapnak kegyelemből vizet:

Meglátogattuk a kis Vadasparkot, amire én más emlékképet őriztem; úgy emlékeztem hogy voltak ott vaddisznók is, meg egyéb nagyobb állatok.Na most nincsenek, gyakorlatilag a látogatókon kívül nagyobb testű állat csak az őzike volt!
Egy nagy állat, egy anyuka, közölte a gyerekekkel , hogy a gólyák már elköltöztek és amik itt vannak azok szobrok!Szegény gyerekek, nem értették miért áll egyik lábáról a másikra egy szobor, ami kelepel is!
Tény hogy a gólya költöző madár, de lehet hogy a gépük majd csak két hét múlva indul:



Kedvenc Férjem szemfüles módjára beköszönt egy kis házba, amiben nem madár lakott, hanem egy dagi nyúl!Azt nem tudom hogy ment be, de hogy hogy jött ki azt pláne!Effektíve mit keres egy nyúl a Nyulak-szigetén?

 Idő előtt kivette a Fundamenta lakáskasszából  pénzét?

 Fészekrakó program kamatok nélkül?

Furcsa trióra lettünk figyelmesek: egy kacsa kergetett egy dagi nyulat, közben egy másik nyuszi (szintén dagi) feküdt egy fa alatt az árnyékban!!! Röhejes volt, mint akik a húsvéton veszekedtek!Aztán elcsitultak és a kacsa miután kijelölte territóriumát, nyugtot hagyott a nyusziknak!Na ezért nyulak-szigete!

Láttunk egy unatkozó pávát, aki semmi pénzért nem volt hajlandó a tollait billegetni!Kint volt egy fotós iskola, szegény növendékek nem tudták lencsevégre kapni a dögöt!Mondjuk én is csak hátulról!

Nagyon sok tyúk volt (magas sarkúban és strandpapucsban) , kakas (napszemüvegben slusszkulccsal a kézben) és megannyi barom-fi!
Béla a kakas

Selyem tyúkok (nem röhögni, úgy néztek ki a tollukkal, mintha a Hair-musicalből jöttek volna)


Főnix-madár (csak egy tollát szerettem volna elkérni, nagy szükségem lenne rá)


Bambi és családja sziesztázott éppen az árnyékban

Ennyi volt az állatkert kihelyezett tagozata, folytattuk a sétánkat hazafelé! Megtekintettem a futók pályáját, gyanítom nem fogom koptatni igazán!Találkoztunk 1000 emberrel, ma mindenki kirajzott a jó-idő miatt!
Bringóhintó kimaradt, az elektromos autó pedig igazán drága kis mulatság, így inkább ingyen és bérmentve gyalogoltunk egy jót!
Csalódás volt, hogy a rózsalugas lepusztult, a halastó mellette üresen kong.



Nincsenek megjegyzések: