2015. február 25., szerda

KUTYA-ELSŐSEGÉLY - AVAGY HOGYAN NE ESSÜNK KÉTSÉGBE !


Ahogy merülök a könyv olvasásában, egyre inkább rájövök, kötelező olvasmánnyá kellene tenni!!!
Filózom :
- ha gyereket vár az ember akkor rögtön feltűnik a védőnő! Kimegy ellenőrizni, jó helyre kerül-e a kisbaba majd.Felvilágosít, ellát tanácsokkal, berendel-kirendel, felír, stb. Elsősegély továbbképzést ad, ha baj van és amíg kiér az orvos mit tegyünk!Szóval teljesen jogosan aggódik! Ez rendben is van.
- ha házasságot szeretne kötni az ember, akkor ellátogat-bejelentkezik a házasságkötő néninél vagy a pap bácsinál.Felvilágosítják, beavatják, ellátják jó-tanácsokkal, bejegyzik, feljegyzik.Összeadják-kivonják.Ez is rendben van.
- ha jogosítványt szeretne szerezni az ember, akkor beiratkozik,befizet. Meghallgatja az előadást, levizsgázik, műszaki-vizsgát is tesz.Életmentő-vizsgát is tesz! Szóval egy embert meg kell tudnia menteni!?
Akkor viszont miért van az, hogyha az ember a Legjobb Barátját készül hazavinni, összeköltözni,élvezni a társaságát, a hűségét,  akkor bezzeg senki nem ellenőriz, senki nem ad tanácsot, senki nem jön ki megnézni hová is kerül majd?!
Senki nem készít fel hogy meg kell tudni menteni az Ő kis életét is!!!
Igenis tartozunk a kutya-barátunknak-családtagunknak azzal, hogy megmentjük-segítjük-ápoljuk Őt ha bajban van!


Kis Anna csodálatos könyve, ebben segít minket! Kedvesen kalauzol, kézen fogva vezet a problémák megoldásában, úgy elmagyarázva, hogy ne essünk kétségbe amikor baj van. Utána, ha minden rendben, akkor idegességünkben persze megehetünk gyorsan egy csokit! De addig, amíg nem orvosoljuk a bajt, toppon kell lennünk! Pont úgy ahogy egy kisgyerekkel!

Még csak az elején tartok, kb. a könyv negyedénél, de már kezdem tisztán látni, érdemes elolvasni és lélekben felkészülni!Aztán ha baj van, beugrik amit olvastunk és nem esünk pánikba!!!
Nem egy egy-szusszanásra-olvasós könyv! Amit olvasunk, szépen leülepedik és bevésődik!
Ami jellemzi a könyvet: tematikusan, érthetően, szakszerűen leírja a betegségeket és kezelésüket ; kitűnő fotókkal elmagyarázza a teendőket!
Minden Gazdinak ajánlatos lenne otthonában tartani!


Nincsenek megjegyzések: