2009. november 16., hétfő

H1N1Hát ez egy nehéz kérdés kedveseim. Oltassunk vagy nem?!!

Sokáig ellenálltam az oltásnak, nem akartam semmiképpen engedni, hogy beoltsanak valami ismeretlen trutymóval. Legyengített vírus tojásszármazékban! Brrr!!! Inkább rántotta!
De most megtört a jég, Andreácska doktornéni múlt héten utánajárt az oltóanyag mibenlétének és úgy gondolta jobb lenne , ha belénk döfné a tűt. Hallgatunk rá, mert jót akar és félt minket. És a saját családját is!
Jobb odafigyelni , annyi rosszat hall az ember. Való igaz, hogy sok emberrel van dolgunk, üzletfelek, vevők, ismerősök és ismeretlenek. Nyuszi barátai és üzletfelei!!
Elég ha a villamoson,buszon, akárhol eltüsszenti magát valaki és akkor moshatom én a kezem, az orrom! Jönnek a jótanácsok, de az kevés hiába fogadom meg, és tartom be őket! Bemásolom azért hátha foganatja lesz. Tessék elgondolkodni az oltáson azért! Ha megkaptam a szurit, tudósítok róla majd. Röfff!!


"Az influenzavírus az orrüregen és a száj-garatüregen keresztül képes fertőzni. Az majdnem lehetetlen, hogy egy nagy járvány esetén elkerüljük a H1N1 vírussal való találkozást, dacára minden elővigyázatosságunknak. Ám nem a vírussal való puszta találkozás, vagyis a megfertőződés okozza a nagyobb problémát,hanem az, ha a vírus képes el is szaporodni a szervezetünkben.
Néhány nagyon egyszerű dolog segíthet megelőzni a fertőződést (vagy legalább lecsökkenteni annak mértékét), illetve a mégiscsak elkapott vírus elszaporodását a szervezetben. Ezenhasznos fogásokat sajnos a hivatalos szervek sem hangsúlyozzák eléggé.
1. Gyakori kézmosás (ezt a tanácsot azért gyakorta hallani)
2. „El a kezekkel a szádtól” módszer. Próbáld meg megállni, hogy nem nyúlsz az arcodhoz és főleg a szádhoz a kezeddel,csakis alapos kézmosás után. (Bizonyított, hogy sok, légúti betegséget okozó vírus nem közvetlen cseppfertőzéssel terjed emberről emberre, hanem úgy, hogy a vírussal fertőződött tárgyakat megfogod és utána a kezedről a vírust szépen lenyalod. A szájvédő maszk azért is hasznos, mert ezt is megakadályozza.)
3. Gargarizálj naponta kétszer meleg sós vízzel (vagy Hydrogen-peroxidos vízzel, ha nem bízol a sóban.) A H1N1 vírusnak ugyanis a fertőzést követően 2-3 napra van szüksége ahhoz, hogy a száj és/vagy orrüregben elszaporodjon és kialakítsa a tüneteket. Egy egyszerű gargarizálással nagyban csökkenthető a vírusok szaporodása, illetve mennyisége. Ne becsüld le ezt az egyszerű, olcsó és hatásos megelőző módszert.

4. Hasonlóan az előzőekhez, az orrüregeidet is tisztítsd ki legalább naponta egyszer meleg sós vízzel. Van, aki óvatosan vizet szippant fel az orrába és úgy öblíti ki azt, ami nagyonjó tisztító módszer, de erre nem mindenki képes. Arra viszont igen, hogy egy meleg sós vízbe mártott fültisztító pálcával naponta végigtörölje belülről az orrát. Nagyon jó módszer a vírusok számának lecsökkentésére.
5. Erősítsd az immunrendszeredet magas C-vitamin tartalmú zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával. Ha a C-vitamin szükségletedet tablettákkal fedezed, figyelj arra, hogy azok cinket is tartalmazzanak, mivel a cink elősegíti a C-vitamin felszívódását.
6. Igyál olyan sok meleg folyadékot (tea, gyenge kávé, kakaó stb.) amennyit csak lehet. A meleg folyadékok fogyasztása hasonló hatású, mint a gargarizálás, csak az ellenkező irányban. Lemossák a szaporodó vírusokat a torokból a gyomorba, ahol azok nem tudnak tovább szaporodni és ártalmatlanná válnak.”


Nincsenek megjegyzések: