2010. augusztus 29., vasárnap

ÁSVÁNYBÖRZE

Ma délelőtt a Vasúttörténeti Parkba mentünk, ásványokat csodálni. A park jó nagy területen fekszik és nem is gondoltam volna mennyi érdekes dolog lesz ott!
Van kerti vasút, amelyik megy szépen körbe a park területén.Van rendes jelzőlámpája, és dudálni is szokott!
Ült rajta egy masiniszta bácsi, igaz úgy festett mint majom a  köszörűkövön.A felnőtt ember igyanis csak úgy tud ülni, ha a 2 térde a füle mellett van!
Van mozdonyfordító is /emlékek Rákos-rendezőről!/ óránként körbeforog és fel lehet rá kapaszkodni.A sebessége nem túl nagy, úgy óránként 1 csomóval halad /mint egy bárka/!
Fel lehet mászni a kiállított vasúti szerelvényekbe, van ahol csak a mozdonyvezetői részbe,van Utasellátós büfé.Igaz az már nem azeredeti sajnos, modern kajákat árulnak.
Van terepasztalos kiállítás is, azt élveztem a legjobban! Anyu készített a bátyámnak anno decibel egy nagy terepasztalt; amit sajnos évekkel később elloptak...
Lesz  az 57.Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás a Keleti pályaudvar kúltúrtermében, szeptember 24- október 3 között!Gyanítom megyek, és akkor fotózni is fogok!
Na szóval az Ásványbörzén nagyon sok kiállító vett részt, mert ez most nemzetközi vásár volt. Őrületes mennyiségű kő volt a nagy teremben. Feldolgozott és nyers állapotban kellették magukat a vevőknek!
http://www.mavnosztalgia.hu/hu/menu/5/esemeny/352
Persze jól megcsodáltunk mindent és magunkhoz szólítottunk egy naptárt is, mondván jó tudni mikor megyünk újra!
Igaz  hogy itt a neten fent van mindig, de hát a beidegződés, az beidegződés:
http://www.minerofil.hu/asvanyborzenaptar.php

Nincsenek megjegyzések: