2010. augusztus 29., vasárnap

AFTER PIKNIK

Nos túl vagyunk a nagy Piknikezésen. Sikerült szombat délután 6 körül odaérnünk a Pozsonyi úthoz. Minden le volt zárva, az autósok őrülten parkolóhelyet kerestek, a gyalogosok össze-vissza ténferegtek. Na valahogy leparkingoltunk a verdával és odasétáltunk a helyszínre.
Na ott aztán egymás hegyén-hátán az emberek!Volt minden, ami csak kell: könyvárusítás, bio-cuccok, gyereksarok, gyerekszínpad, petanque, bor és rétes kóstolás, dedikálás,stb..
Két színpad volt felállítva, egymástól egy fél lakótömbnyire, így zseniális áthallás volt; igazi ricsaj!
Kicsit körbekukkoltunk, majd elbattyogtunk Eszterékhez.Ott egy kis csevej után visszaindultunk, igaz akkor már óvatosabban felöltözve, mert időközben feltámadott a szél  /még jó hogy nem a tenger;milyen lükén néztünk volna ki a Pozsonyi úton nyakig vízben!/!
Visszaértünk a sanzon-estre,8 körül.Nos Apu és Anyu fiatalkorából ismerősek ezek a dalok, kuplék.Apu fütyülte és énekelte sokat, ezért emlékeztem sokra.A zseniális Dunai Tamás lépett fel és még 2 színész-énekes. Sajnos a másik kettő előadóról nem tudok semmi jót írni;a hölgy rettentő monoton, egyhangú,hangszín-nélküli, fásult-lelkűen adta elő a dalokat; a fiatalember hangja sajnos elhalt  a messzeségben.No de mindegy, a lényeg hogy jól szórakoztunk.Közülünk is Pali élvezte a legjobban a kuplékat, énekelt és táncikált is hozzájuk!
Mielőtt vége lett elsétáltunk az ex Duna Moziba /most valami Odeon névre hallgat/ és beültünk a hideg miatt és mert nem bírta a lábunk az álldigálást.Kávé, kakaó és perec:ezekkel melengettük a lelkünket!Készültünk a 9 órakor kezdődő Klezmer estre!
Tanulságos dolog a jövőre nézve, aki pinikezni megy vigyen széket!!!Ugyanis a sörsátrakhoz kirakott padokon egymás ölében ültek az emberek, a kávézókban sem volt egy talpalatnyi hely sem!A kutyák is álldigálltak; kivéve az ölebeket, akiket cipeltek a gazdik /jó pár ilyen kutyuli volt/. Az oldalutcákban hagyott asztalok pedig nem igazán bírják el, hogy az ember pihentesse rajtuk az ülepét!
Na szóval elkezdődött a Budapest Klezmer Band hihetetlen klaszz koncertje!!!!!Először alig láttam valamit, mert vagy oldalt a zászlók eltakarták a színpadot vagy mindenki magasabbnak tűnt nálam. Aztán Pali "berendelt" középre, és milyen igaza volt! Ott élvezhető volt a zene, hallani és látni is lehetett! Önkéntelenül mozdult kezem-lábam!!!Ritka az ilyen! Egy órára el is felejtettem gondom -bánatom!
Fegyáék / Jávor Ferenc/ vérprofin csinálták a műsort; Dunai Tamás is fellépett velük! Tevje dalát adta elő, nyíltszíni tapssal jutalmazta  közönség emiatt!
Elhangzott Lipócia himnusza is!Ezt meghallgathatjátok itt: http://www.pozsonyipiknik.hu/lipocia_video

Jövőre érdemes ellátogatni újra, de akkor "székfoglalót" tartok majd!!!!

Budapest Klezmer Band

Nincsenek megjegyzések: