2010. szeptember 2., csütörtök

ZONGORÁK AZ ANDRÁSSY ÚTON


A vasárnap délelőtt 10:00 órakor a Városligetből startoló 25. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton futói zongoramuzsikára haladhatnak majd az Andrássy út Oktogon és Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszán, de aki sétálna, az is biztosan talál kedvére való programot az Olvasóliget, a kávéházak és koncertek kínálatából.

A forgalom elől lezárt Andrássy úton öt színpadon hallgathatja többek között Szilasi Alex, Szokolay Balázs, Nagy Péter, Csalog Gábor, Mocsári Károly, Hauser Adrienne vagy Ökrös Ottó zongorajátékát. A jazz és a szalonzene mellett klasszikus darabok átiratait, Erkel, Mahler és Liszt műveit, a három művész kortársait bemutató, valamint a gyerekeknek szóló Csoki koncert színpaddal is találkozhat a közönség.
A kávéházak mellett kitelepül az Andrássy útra az Olvasóliget is, ahol zongoraszó mellett kávéval és süteménnyel a kezében mindenki kedvére olvasgathat.
A zenés kávéházi kínálat mellett lovaskocsik szállítják napközben térítésmentesen a vendégeket a jelzett útszakaszon.
Az Operaházban ugyanezen a napon délután hat órakor avatják fel Gustav Mahler mellszobrát és este fél nyolctól az Opera szezonnyitó koncertjét, Gustav Mahler II. (Feltámadás) szimfóniájának előadását láthatja a közönség.

Nincsenek megjegyzések: