2008. július 27., vasárnap

IKREK

Tegnap voltunk az ikreknél látogatóban. Nagyon édesek voltak, amikor megérkeztünk még az igazak álmát aludták. Aztán kezdetét vette az előadás. Először is le kellett jönniük a lépcsőn.Hát ez nem tűnik nagy feladatnak nekünk, de Ők most kezdtek el kétlábon járni! Sikeresen, az Édesanyjuk és a Nagypapa hathatós segítségével ledöcögtek.Egyikük már a lépcsőn 10 fogas vigyorba kezdett.Másikuk kicsit sírós ébredése után, lebiggyesztett szájjal érkezett meg a teraszra!De aztán ahogy uzsonnát kapott, elmúlt a nagy baj ! Betermeltek egy-egy szép darab dinnyét és aztán jött a keksz-kunyerálás! Kicsit kaphattak!
Totyognak még, néha inkább a négykézlábazás illetve a két-térden történő trappancsolás volt az előrejutásuk.De sikerült velük hátradzsanászni a homokozóhoz.Nos ott minden izgalmas volt a számukra, különösen a nem-homokozós dolgok.Ilyen volt egyikük dió-pucolási akciója. Igaz hogy csak egy szemet hámozott meg, de a kis praclija szép barnás-feketés színben tündökölt. Ha ezt előbb tudom, szedek vagy 1-2 kiló diót és meghámoztatom; lévén ugyanolyan színű maradt volna a keze!
Aztán ott volt megannyi izgalmas levél és virágszirom.Már ami maradt belőlük, a kis botanikusok ugyanis edzésben tartják a növényzetet.A virágok megsiratták elhullajtott szirmaikat; ez volt az ő küldetésük!
Az egyik kis huncutka felfedezte a kertkaput borító nádat.És akkor elkezdte lebontani,minden kis lyukon kikukucskált! Nagy nehezen tudta a Nagyi elcipelni onnan, mielőtt az egész utca belátott volna a kerítésen!
Másik huncutka a Nagypapa biciklijének lámpáját vizsgálta meg, lévén technokrata férfi Ő, bár még csak másfél éves! Na a lámpát sikerült leoperálni és mi nagyok szerelhettük vissza. Én nem tudtam, mert nem értek különösebben a bicikli-lámpa-trafó-dinamó mit tudom én miféle dologhoz.Jött Maci és nekilátott. A 2 baby persze nagyra nyílt szemmel figyelt.Gondolom ha legközelebb lámpa-operálásba fognak és siker koronázza a tettüket, a romokat így feltűnés nélkül el tudják majd takarítani. Meg hát ugye, lassan jön majd az ő biciklijük is!
Elérkezett a vacsora ideje, és a két mackó elfoglalta az etetőszékeket. Egymással szemben étkeznek, így jól látják mit disznólkodik a másik!!
Na a kézmosás után megjött a kaja.Sajtos-melegszendvics érkezett és kis darabokban tömték magukba! Mókás kis manók!!!Aztán észrevették az édességes tálat, na abból kerekedett egy kis hiszti.Utána ugyanis nem kellett már a sajtos kenyér, csak a lekváros keksz.Okosak ők!!
közben persze egymás majmolásként, el-el dobálták a kaját és a cumisüveget is néha!
Ilyen ez a mai fiatalaság!

Nincsenek megjegyzések: