2010. szeptember 5., vasárnap

NYÍREGYHÁ-ZOO 1.

Pár hónapja mutatták a tv-ben és a neten is olvastam, hogy elkészült a Nyíregyházi Állatkert új része, a Zöld Piramis.Konkrétan májusban nézelődtem a Sóstói Vadaspark honlapján, és ezt a kis ízelítőt pillantottam meg:

"A látogatók nagy örömére, átadásra került az esőerdő ház. A Zöld Piramis első megállójánál az Ócenárium fogadja a vendégeket több száz hallal és az emberek feje fölött úszkáló cápákkal. A komodói sárkány párral folytatódik a séta, majd a páncélos krokodilok, és a Félelem Barlangjának lakói igyekeznek bemutatkozni. A „soklábúak” okozta borzongásból a népes orángután család mindennapi ügyei, zökkenti ki a vendéget.

Az első és a második emeleten bemutatott állatokig izgalmas utakon érkezhet a vendég (kötélhídon, látványliften vagy akár lépcsőn), s míg ezt mind végigjárja még az sem kizárt, hogy a saját bőrén tapasztalja meg, milyen az esőerdők mélyén kitörő monszun."
Több se kellett, el kezdtem szervezkedni, hogy ugye akkor nyáron megnézzük! Na ja, csakhogy az állatkert hozzánk képest nem a szomszédban van.Effektíve 250 kilométert kell levezetni, hogy az ember megnézhesse.
De megéri! Ezt most már állítani is tudom, és mindenkit rábeszélek arra, hogy egyszer szánjon rá egy napot vagy egy hosszú hétvégét!

Zöld Piramis

Snoopy betársult hozzánk és így szombaton reggel 8-kor nekiindultunk a nagy útnak.Maci irányította a kis autót, addig én meg Snoopy a londoni kép-élmémény-beszámolóval múlattuk az időt!
Jut eszembe egy bejegyzésben majd beleolvashattok, a londoni útleírásokba.Snoopy küldte az egy hét alatt, amig kint felfedezték "Erzsi birodalmát"!
Szóval nézegettük a képeket és dumáltunk. Így könnyen elszaladt az a 250 kilométer, ami idő alatt "nyávogni kezdett a lábunk".Gyengébbek kedvéért: elmacskásodott!A fenekünk az pedig szép, lapos lett, mint a nagy alföld!
Beértünk Nyíregyházára és leparkingoltunk 10 percre, amig betértünk Snoopyval egy Coop boltba, némi elemorzsikáért és innivalóért! Meg a lábaink kinyávogták addig magukat!
Szóval a nagy bevásárlás után kikanyarogtuk magunkat a városból és irány  aVadaspark. Kb.4 kilométert kell addig autókázni, leparkolni az erdőben és besétálni szépen.


bejárat Snoopyval és zsiráfokkal


Beérkezésünkkor éppen egy fóka-show kezdődött!Nos fotóztuk a kis fókákat, akik hihetetlen édes dolgokat csináltak.Nagyon tanulékonyak; itthon is jó lenne egy!(csak a halszag zavarna)

Leon, a profi


Alfi és Gino


A hátunk mögött a show közben békésen aludt egy maci. Nagyon nem zavartatta magát; biztos már 150-szer látta a fókák labdázását.

bundikálás
A show végén ahogy eloszlott a tömeg, a kiírásnak megfelelően balra vettük az útirányt:
a legjobb a szemüveg, tisztára mint a férjemé
Na most ahhoz képest hogy ez a tábla ki lett téve, a jegesmedve ránk se hederített, mert várt az ebédjét!Nix pancsi! Brühühü!
Kicsit sértődötten tovább álltunk, vártak a rénszarvasok!!!Ho-ho-hooooo!!!Mikulás barátai!!!!
Az Állatkertet folymatosan újítják, építik, ahogy pénzük lehetővé teszi.Természetesen nem jutott mindenre eddig idő és pénz! Sajnos ez látszott egyelőre a rénszarvasok "kifutott" kifutójánál is, merthogy ugye Lappföldön nincsenek betonlépcsők!
lépcsők...
De ez nem von le semmit azon élményből, hogy ott dzsanásztak előttünk ide-oda!Mondjuk aki látta mit művelünk, szétröhögte magát: ha megálltunk a rácsnál elmentek hátra; na jöttek szépen előre megint odaléptünk a rácshoz, erre elindultak a másik irányba!Jobbra-balra!Keringőztünk!Aztán Snoopy tanácsára lesben megááltunk szépen és vártunk!Megérte: előjöttek a szép kis fehér topánkáikkal!!!
Tündéri lények számomra: Mikulás barátai, akiket már nagyon várok!39 évem ide vagy oda, ez van!
jönnek végre


mennek sajnos


megvagy!!!!!


Nincsenek megjegyzések: