2010. szeptember 10., péntek

NYÍREGYHÁ-ZOO 8.

A baba-elefánt meglátogatása után elértük a medve-erdőt.Na kérem 1 darab barnamaci üldögélt ott , a másik hátul aludt!!!Aki elöl ült, nagyon kis kókadt volt; lefotóztam, de ennyi!Pedig úgy készülltem..

Maci

Találkoztunk bölénnyel, vaddisznókkal, a szibériai tigris fenekével,láttunk egy fél fehér farkast, és a mosómacik is ott gubbasztottak.

Bölény

Röfi

Hátsó szibéria

Farkatlan

Mosómaci-akció

a mosósmacik korán kelnek, a mosónők korán halnak

totem oszlop

Tovább meneteltünk korgó hassal.A kis csapat, miután hallották egymás hasának a morgását, egyhangúlag úgy döntött,ebédelni indul a Bambusz Étterembe!Kis eltévedés után megtaláltuk az utat, az elefántok mellett.
Megvilágosodtam és most már tudom, mire jó a lombseprű!Elefántot takarítani! A vadasparkban /ellentétben a budapesti zoo-val/ az elefántok kisétálnak, gondozóikkal a nyakukban!
Nos pár képben bemutatom milyen is ez:

egymás mellett

csücccccsss

mire jó a lombseprű,elefánt leporolásra

felszállás/ mondjuk a kopasz bácsit a kezében lévő kampós bottal nyakbavágtam volna!/

sorban

Nagyon jó fejek voltak az ormányosok, nyakukban a kormányosok!Ha nincsenek otthon, nyitva  a karám-ajatajuk, talán bemehettünk volna körülnézni.Ettől a látogatástól eltántorított a nyakig érő sár és az elefántkaki /az kb, bokáig ér ha belelépünk/!
Na elértük a Bambusz Éttermet.Nagyon kultúrált, igényes kis hely, ajánlom az éhes látogatóknak!!!
Ebéd után elmásztunk kávézni! Úgy ültünk hárman telehassal, hulla fáradtan, hogy röhögni volt kedvünk!Mint akik a hím-alája másztak!No de összekapartuk magunkat és mentünk tovább!
Maci megismerkedett egy lefokozott lámával, al-paka.Neki is sötétkék szeme volt, mint a lámának.Sajnos elmulasztottunk állatcsemegét venni a bejáratnál,  mondván lesz később máshol is!Nem volt!Ez az egy hiányosság volt csak!
Szóval kaja nix, ezért Maci szedett al-pakának egy kis levelet!Azzal kedveskedett neki, és persze örült!
Al-paka mellet találtam egy lógó fülü lámát!Nagyon kis helyes volt!Ha figyelt felálltak a fülecskéi!

kék szeműek találkája

lógó-fülü


hagyjál lógva
Láttunk egy kakadut, aki fejjel lefelé traccsolt a látogatókkal.Lehet hogy denevér ősei vannak, vagy csak a jóga áldásos hatását próbálta?!

Ez a majom pedig egy madártoll belsejét ette éppen!Hogy mik vannak!

toll-tartó

Találtunk egy medencét,zöld békalencse tenyészett benne.Aztán megmozdult a medencében valami! 2 vízi disznó kergetőzött, aztán előtűnt egy harmadik is!Disznólkodtak!!!!

békás tó

vizi-röfik

Elértük a fehér tigris birodalmát. Ehhez képest a talpait nézhettük csak  meg!Micsoda disznóság!A disznók bezzeg vircsaftoltak!
álmos kép

Nincsenek megjegyzések: