2008. július 18., péntek

KONTÉNER

Ma hajnalban váratlan „öröm” ért. Úgy ¼ 7 tájékán, irdatlan puffanás ébresztett. Majdnem leestem az ágyról, felriadtam és odavánszorogtam az ablakhoz. A látványtól aztán jobb kedvem kerekedett. Meg a szemem is kikerekedett: konténer érkezett szembe velünk. Az autóm és a konténer közé szerencsére egy másik „mi autónk” ékelődött, tehát most nem az enyémet fogják ostorozni a kigyúrt konténeristák. Történetem konténerileg, úgy 1 évre nyúlik vissza, amikor is történt hogy a szemben lévő ház alsó részlegébe egy cuci-puci,csili-vili, előkelő reszotrant fészkelte be magát. Na azt a cirkuszt mire átépítették magukat, nem kívánom senkinek sem. Rettentő hangosan, koszosan, efektíve pofátlanul újítottak fel egy szép nagyméretű helyiséget. Pénz nem számít alapon, mindenkin átgázolva. Hát kérem szépen ilyen a világ manapság. Végre megnyitottak, nagyon elit kis étterem lett. X Michelin csillagos lehet:az áraik a csillagoknál vannak.No azóta kisebb-nagyobb bosszúságokkal tarkítva nyitva tart a szuper-kajálda. Tavasztól kitelepülnek az utcára: gyerekkocsival, tolószékkel, csomagokkal nem lehet tőlük elférni az utcán,éjjel hangosak és olyan zajjal pakolnak el maguk után, hogy a kedves itt lakók kiesnek az ágyukból.Miért kell a székeket huzigálni a támlájuknál fogva, miért kell az asztalokat össze-vissza ráncigálni, miért kell az evőeszközöket összekoppantani?
Nos tisztelettel, azért tény hogy tudnak kedveskedni az itt parkoló /engedéllyel rendelkező/ autósoknak is. Bazi méretű virágládákban, leandereket tolnak az autó elejéhez, úgy hogy ember a talpán, aki ki tud kanyarodni közülük. Akinek nincs beszerelt szervokormánya, mint nekem, az nem jön ki, csak ha van magassági kormány az autóban.
A konténer ma hajnalban pont az Ő ajtajuk elé esett. Véletlenül?! Tehát mostantól aki kiül étteremkedni, az konténerben kapja a levest.

Most néztem meg a konténert, lassan már félig van. Remélem kapnak még egy új üres darabot is a szószoknak.

Nincsenek megjegyzések: