2008. július 18., péntek

SOPRONKÖVESD

A KAJÁLÁS
Ma reggel a kis csapat útra kelt és leutazott a 200 kilométerre fekvő Sopronkövesdre.1/2 10-kor indultunk, bár Süniék 8-ra jöttek, de kávézás és süteménykóstolás, valamint a kultikus "a nem spájz"meglátogatása után nekieredtünk azz M1-nek.
Sikerült 12-re Balfra beérnünk.Maci azt ígérte hogy délben ebédet kapunk:) Így is lett!
Még nemjártunk eddig Balfon, legalábbis így együtt biztos nem. Csodálatos hely, talán ha nyugdíjba vonulok, akkor ott telepedek le Macistul.Mesés kis hely, a vízéről és gyógyüdülőjéről híres.Meg mostantól a Panoráma Étteremről is /Balf, Fürdősor utca/!!! Szabolcsnak külön köszönet, hogy ajánotta a helyet!
Az erdő szélén,öreg néne őzikéjének közvetlen szomszédságában található az étterem.Ilyen csodálatos fekvésű kajálda talán nincs is mégegy az országban!!!Kedves volt mndegyik pincér és pincérnő!Ritka dolog, mosolyogtak és minden pillanatban odafigyeltek a vendégekre!A hangokból ítélve sok osztrák szomszéd jár oda, de magyarok is voltunk azért /kisebbségben ugyan/!
Az étlap meglepett, nagyon nagy választékkal várja az éhes betérőket , az árak viszont megelpően kedvezőek! Csak ne lenne olyan messze Pesttől!
Külön pirospont jár a mellékhelyiség állapota miatt. Nekünk nőknek van egy rossz szokásunk:általában 2,5 órás rázkódó autókázás után, a "nem spájzba" kell kimennünk.Persze utána a fiúk is kedvet kaptak:) Szóval mi csajok, besétáltunk a szépen csempézett, csillogó tiszta, mindennel felszerelt toilettbe.Meglepődik az ember lánya ha ilyet is lát:tiszta wc csészék, tiszta ülőkék, papír /2 fajta/, mosdók és mellette szappanok /folyékony/, kristálytiszta tükör.
Visszabattyogtunk azasztalhoz, immár megnyugodva.Ilyenek vagyunk mi nők!
Szóval az erdei vargányagombás leves páratlan finomságú volt, ajánlom minden ínyencnek.Gondoltuk Beával megkóstoljuk, de egy adagot kérünk csak, mert aztán a 2.fogásnak nem marad hely a pocinkban.Szóval mondtuk hogy 2 darab kanalat kérnénk hozzá. A pincér nagyon kedvesen felajánlotta, hogy hoz inkább nekünk 2 kisadag levest,külön tányérkákban.Nagyon megköszöntük és amikor megjött a kisadag akkor nagyot néztünk.Pesti viszonylatban azt a Belvárosban egy adagnak adnák el.Nagy csészében hozták, mennyei volt.A két fiút megkóstoltattuk a levessel, ízlett nekik! Hát igen, nekünk nőknek jó érzékünk van a levesválogatáshoz:)
Aztán jöttek szép sorban a fő ételek: 1/2 kacsa párolt káposztával,hagymáskrumplival; erdei gombás szarvasszeletek, krumplikrokettel; óriás bécsiszelet, sült krumplival és uborkasalátával; rántott velőrózsa tartármártással és sült krumplival. Ehhez ittunk 4 üdítőt.
Akkora adagokat adtak és olyan jól laktunk,hogy moccanni sem bírtunk:) Mindezt 9300 forintért, extra környezetben. Nos ez mennyi lett volna Pesten, nem tudni. Talán jobb is!


Nincsenek megjegyzések: