2008. augusztus 24., vasárnap

PISZTRÁNGTELEP


Mielőtt elértük volna célunkat, a has megtömését még útközben Maci bekalauzolt az Újmassai Fazola Kohó múzeumba.

Ott is esett, de mire átnéztük a termeket, az eső megkönyörült rajtunk.Érdekes kis hely volt, sok mindent megtudhattunk.Ajánlom mindenkinek, mert csodálatos helyen fekszik és érdekes a téma is!
Nagy kedvenc a vízimalom-kerék!!!






Miután végeztünk a gyönyörködéssel, a kijáratnál még megleptük magunkat egy nagy adag házi őszibarackkal.Ott árulták a helyi lakosok, ezt nem lehetett kihagyni!


Irány a halas telep, reméltem egyszer kapok enni!!!


Végre odaértünk!!!Csodálatos helyen , a Bükk erdeiben fekszik a Pisztráng Telep!Tessék szépen mindenkinek odalátogatni személyesen vagy a weboldalukon keresztül!


Megnézegettük a nagy nevelő kádakat és a szép helyszínt, majd megrendeltük a halakat, némi sültkrumpli,uborka , valamint majonéz kedves társaságában.


A halakat különleges, több fűszerrel vegyített lisztben hempergetik meg és utána rántják ki. Fenséges lakoma volt, megérte a sok kilométer!!
A lakoma végén még visszatértünk egy kicsit fotózkodni a halakhoz. Kedvesen megköszöntük a sok finomságot ,és a házigazdák viszonzásul egy kedves mosollyal fűszerezett szórólapot adtak oda. Jól emlékeztem a házigazda, maga a tulajdonos volt /Hoitsy György/, és csodák csodája nem szégyellte beállni a sütő mögé sem.Köszönjük ezt a kedves gesztust!!!




Nincsenek megjegyzések: